Радојичић: Без погоршања стања нових драстичних мјера у Бањалуци неће бити

Анадолија
Радојичић: Без погоршања стања нових драстичних мјера у Бањалуци неће бити

БАЊАЛУКА - Без погоршања стања неких нових мјера, драстичних или радикалних у Бањалуци неће бити, рекао је данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

- Надам се да ћемо се успјети одржати на овом нивоу који је подношљив, а није угодан није добар јер епидемија се наставља. У посљедњих мјесец и по налазимо се на вишем степену епидемије и од краја маја је дошлодо новог таласа или до продужетка и појачаног таласа - казао је Радојичић и додао да постоје и друге средине које су имале више проблема сразмјерно броју становника него Бањалука.

Истакао је да се тај град држи на сличном нивоу од 20-так обољелих дневно.

- Оно што је једина препорука је држати се оног што су актуелне мјере републичког и градског штаба, прије свега мјере које се односе на лично понашање самих грађана, ношење маски, мјере хигијене и дистанце - рекао је он.

Најавио је да да ће у наредним данима бити интензивиране припреме за септембар када би ђаци требало да крану у школе, очекује се и присуство већег броја студената, па ће доћи до већег броја друштвених контаката, више људи у истим затвореним прострима.

- То су околности које изискују нове припреме и инструкције на који начин се понашати. Очито да епидемија нема намјеру сама да престане, вирус се није угасио ни са промјеном температуре и временских прилика и то је нешто што ће трајати вјероватно читаву ову годину - казао је Радојичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана