Radojičić: Bez pogoršanja stanja novih drastičnih mjera u Banjaluci neće biti

Anadolija
Radojičić: Bez pogoršanja stanja novih drastičnih mjera u Banjaluci neće biti

BANjALUKA - Bez pogoršanja stanja nekih novih mjera, drastičnih ili radikalnih u Banjaluci neće biti, rekao je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

- Nadam se da ćemo se uspjeti održati na ovom nivou koji je podnošljiv, a nije ugodan nije dobar jer epidemija se nastavlja. U posljednjih mjesec i po nalazimo se na višem stepenu epidemije i od kraja maja je došlodo novog talasa ili do produžetka i pojačanog talasa - kazao je Radojičić i dodao da postoje i druge sredine koje su imale više problema srazmjerno broju stanovnika nego Banjaluka.

Istakao je da se taj grad drži na sličnom nivou od 20-tak oboljelih dnevno.

- Ono što je jedina preporuka je držati se onog što su aktuelne mjere republičkog i gradskog štaba, prije svega mjere koje se odnose na lično ponašanje samih građana, nošenje maski, mjere higijene i distance - rekao je on.

Najavio je da da će u narednim danima biti intenzivirane pripreme za septembar kada bi đaci trebalo da kranu u škole, očekuje se i prisustvo većeg broja studenata, pa će doći do većeg broja društvenih kontakata, više ljudi u istim zatvorenim prostrima.

- To su okolnosti koje iziskuju nove pripreme i instrukcije na koji način se ponašati. Očito da epidemija nema namjeru sama da prestane, virus se nije ugasio ni sa promjenom temperature i vremenskih prilika i to je nešto što će trajati vjerovatno čitavu ovu godinu - kazao je Radojičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana