Први корак ка изградњи научно-технолошког парка

А. С.
Први корак ка изградњи научно-технолошког парка

Бањалука - Измјена дијела регулационог плана у Лазареву, који ће се наћи на наредној сједници Скупштине града, биће први корак ка изградњи будућег научно-технолошког парка.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић истиче да је план да се будући научно-технолошки парк налази на локацији између пута Бањалука - Градишка и улице Деспота Стефана Лазаревића.

-  То би била зона нових информационих технологија и креативних индустрија. Град има интерес за овакву зону, која би била атрактивна за домаћу привреду, за младе људе, да добро зарађују, али и да могу радити за било коју свјетску компанију - каже Талић и истиче да је овај вид улагања шанса за развој, јер је град у стратегији развоја као један од четири циља поставио и развој “паметног града”.

Градоначелник Игор Радојичић објавио је у петак на “Фејсбуку” да је разговарао са вршиоцем дужности директора Научно-технолошког парка Нови Сад Срђаном Колаковићем о припреми пројекта.

- Нови научно-технолошки парк је сљедећи велики пројекат за развој града, за квалитетно запошљавање, економски развој, град 21. вијека - написао је Радојичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана