Prvi korak ka izgradnji naučno-tehnološkog parka

A. S.
Prvi korak ka izgradnji naučno-tehnološkog parka

Banjaluka - Izmjena dijela regulacionog plana u Lazarevu, koji će se naći na narednoj sjednici Skupštine grada, biće prvi korak ka izgradnji budućeg naučno-tehnološkog parka.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić ističe da je plan da se budući naučno-tehnološki park nalazi na lokaciji između puta Banjaluka - Gradiška i ulice Despota Stefana Lazarevića.

-  To bi bila zona novih informacionih tehnologija i kreativnih industrija. Grad ima interes za ovakvu zonu, koja bi bila atraktivna za domaću privredu, za mlade ljude, da dobro zarađuju, ali i da mogu raditi za bilo koju svjetsku kompaniju - kaže Talić i ističe da je ovaj vid ulaganja šansa za razvoj, jer je grad u strategiji razvoja kao jedan od četiri cilja postavio i razvoj “pametnog grada”.

Gradonačelnik Igor Radojičić objavio je u petak na “Fejsbuku” da je razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora Naučno-tehnološkog parka Novi Sad Srđanom Kolakovićem o pripremi projekta.

- Novi naučno-tehnološki park je sljedeći veliki projekat za razvoj grada, za kvalitetno zapošljavanje, ekonomski razvoj, grad 21. vijeka - napisao je Radojičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana