Први кораци за ново излетиште: Почиње уређење Сутурлије

Алек­сан­дар Сто­ја­но­вић
Први кораци за ново излетиште: Почиње уређење Сутурлије

Излетници и љубитељи природе би могли уживати у уређенијем простору "Парка природе Сутурлија" већ крајем овог или почетком идућег мјесеца. Уређење Сутурлије почиње у наредним данима у оквиру пројекта "Парк природе Сутурлија" чији је циљ да се тај локалитет прилагоди за пикник, рекреацију и туризам.


Предсједник Скупштине града Бањалука и иницијатор пројекта "Парк природе Сутурлија" Зоран Талић, данас је обишао Сутурлију са представницима одјељења за Комуналне послове града Бањалука, како би се договорила динамика уређења Сутурлије.

- Ово је нешто што смо обећавали у протеклих неколико мјесеци. У наредним данима очекује нас доста посла. Обавили смо много разговора са свим заинтересованим суграђанима, удружењима, организацијама и институцијама те на основу наших и њихових идеја, усагласили смо идеју и начин уређења Сутурлије. Данас смо дошли са представницима Одјељења за Комуналне послове, да договоримо реализацију и динамику. Уређењем Сутурлије створићемо могућности да што већи број наших суграђана и људи из цијеле регије дођу на тај простор, да се одмарају, уживају и угодно осјећају у природи – рекао је Талић.

Иницијатива

Сутурлија је удаљена од центра града свега два километра, што је идеална локација за туристичко-реакреативну зону. Намјера је, како каже предсједник Скупштине града Зоран Талић, да се Сутурлији поново врати сјај и значај природног бисера. Због тога је и покренута иницијатива "Парк природе Сутурлија" заједно са бројним организацијама, институцијама и заинтересованим суградјанима, како би се тај локалитет са различитим ресурсима уредио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана