Prvi koraci za novo izletište: Počinje uređenje Suturlije

Alek­san­dar Sto­ja­no­vić
Prvi koraci za novo izletište: Počinje uređenje Suturlije

Izletnici i ljubitelji prirode bi mogli uživati u uređenijem prostoru "Parka prirode Suturlija" već krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca. Uređenje Suturlije počinje u narednim danima u okviru projekta "Park prirode Suturlija" čiji je cilj da se taj lokalitet prilagodi za piknik, rekreaciju i turizam.


Predsjednik Skupštine grada Banjaluka i inicijator projekta "Park prirode Suturlija" Zoran Talić, danas je obišao Suturliju sa predstavnicima odjeljenja za Komunalne poslove grada Banjaluka, kako bi se dogovorila dinamika uređenja Suturlije.

- Ovo je nešto što smo obećavali u proteklih nekoliko mjeseci. U narednim danima očekuje nas dosta posla. Obavili smo mnogo razgovora sa svim zainteresovanim sugrađanima, udruženjima, organizacijama i institucijama te na osnovu naših i njihovih ideja, usaglasili smo ideju i način uređenja Suturlije. Danas smo došli sa predstavnicima Odjeljenja za Komunalne poslove, da dogovorimo realizaciju i dinamiku. Uređenjem Suturlije stvorićemo mogućnosti da što veći broj naših sugrađana i ljudi iz cijele regije dođu na taj prostor, da se odmaraju, uživaju i ugodno osjećaju u prirodi – rekao je Talić.

Inicijativa

Suturlija je udaljena od centra grada svega dva kilometra, što je idealna lokacija za turističko-reakreativnu zonu. Namjera je, kako kaže predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, da se Suturliji ponovo vrati sjaj i značaj prirodnog bisera. Zbog toga je i pokrenuta inicijativa "Park prirode Suturlija" zajedno sa brojnim organizacijama, institucijama i zainteresovanim sugradjanima, kako bi se taj lokalitet sa različitim resursima uredio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana