Прва "Породична шетња" почетком октобра

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БАЊАЛУКА - Прва "Породична шетња" у организацији бањалучког Удружења породица са четворо и више дјеце "Четири плус" биће одржана у првој седмици октобра када се обиљежава Међународна недјеља дјетета, с циљем промовисања важности породице и указивања да је она темељ друштва.

Предсједник овог удружења Јован Радовановић рекао је Срни да ће тачан датум шетње под слоганом "Да нас буде више" бити накнадно саопштен.

"Главна мисија овог догађаја је да се покаже сва љепота и снага породице, као и да се подигне свијест грађана о значају дјеце и њиховог мјеста у заједници", навео је Радовановић.

Он је нагласио да се Српска суочава са проблемом пада наталитета и чињеницом да млади све више напуштају земљу и одлазе у иностранство. "Породица је нешто чиме треба да се поносимо.

Само уједињени можемо да ојачамо институцију породице, да подстакнемо подјелу одговорности између родитеља и друштва и да пружимо једни другима подршку у остваривању онога што је најбоље за нашу дјецу", истакао је Радовановић.

Он је апеловао на Владу Републике Српске и градске власти да подрже вишечлане породице, како би утицали на повећање наталитета. Према његовим ријечима, чланови Удружења на прољеће планирају реализацију пројекта чији је циљ заштита биодиверзитета.

Радовановић каже да је идеја да свака од 800 регистрованих породица у бањалучком Удружењу засади по 10 стабала, чиме би створили дрворед од 8.000 стабала. Он је позвао удружења вишечланих породица у Републици Српској да реализују сличне пројекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана