Prva "Porodična šetnja" početkom oktobra

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA - Prva "Porodična šetnja" u organizaciji banjalučkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" biće održana u prvoj sedmici oktobra kada se obilježava Međunarodna nedjelja djeteta, s ciljem promovisanja važnosti porodice i ukazivanja da je ona temelj društva.

Predsjednik ovog udruženja Jovan Radovanović rekao je Srni da će tačan datum šetnje pod sloganom "Da nas bude više" biti naknadno saopšten.

"Glavna misija ovog događaja je da se pokaže sva ljepota i snaga porodice, kao i da se podigne svijest građana o značaju djece i njihovog mjesta u zajednici", naveo je Radovanović.

On je naglasio da se Srpska suočava sa problemom pada nataliteta i činjenicom da mladi sve više napuštaju zemlju i odlaze u inostranstvo. "Porodica je nešto čime treba da se ponosimo.

Samo ujedinjeni možemo da ojačamo instituciju porodice, da podstaknemo podjelu odgovornosti između roditelja i društva i da pružimo jedni drugima podršku u ostvarivanju onoga što je najbolje za našu djecu", istakao je Radovanović.

On je apelovao na Vladu Republike Srpske i gradske vlasti da podrže višečlane porodice, kako bi uticali na povećanje nataliteta. Prema njegovim riječima, članovi Udruženja na proljeće planiraju realizaciju projekta čiji je cilj zaštita biodiverziteta.

Radovanović kaže da je ideja da svaka od 800 registrovanih porodica u banjalučkom Udruženju zasadi po 10 stabala, čime bi stvorili drvored od 8.000 stabala. On je pozvao udruženja višečlanih porodica u Republici Srpskoj da realizuju slične projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana