Прва научна студентска конференција окупиће 500 учесника

Срна
Прва научна студентска конференција окупиће 500 учесника

БАЊАЛУКА - Савез студената Електротехничког факултета /ЕТФ/ Универзитета у Бањалуци одржаће сутра Прву међународну научну студентску конференцију, која ће окупити око 500 учесника.

"Идеја је била да повежемо привреду и факултет, да студентима приближимо шта се то дешава у фирмама у њиховој околини, односно шта је то што привреди треба од њиховог знања и умијећа", рекао је Срни предсједник Савеза Александар Јелић.

Он је изразио задовољство бројем заинтересованих учесника, који долазе из Македоније, Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ.

"Осим студената, учествоваће и професори, представници локалних и републичких власти, као и компанија из ИТ сектора. Њихова подршка нам је нарочито значајна јер нам даје вјетар у леђа и указује да радимо добру ствар за друштво", рекао је Јелић Срни.

Тема овогодишње конференције је "Смарт сити - смарт лајф", а различите компаније из ИТ сектора одржаће презентације, организовати радионице и панел дискусије.

Јелић је изразио увјерење да ће овај скуп у наредним годинама по квалитету бити подигнут на још виши ниво присуством гостију из цијеле Европе.

Јелић је напоменуо да се конференција организује у оквиру обиљежавања 60 година факултета, које је одржано прошле седмице, те изразио наду да ће опстати и наредних година.

Он очекује да да ће се из ове конференције изродити нова организација која ће сваке године достизати виши и виши ниво и помоћи студентима, компанијама и институцијама да се боље повежу да све стране имају користи.

Међународна научна конференција биће одржана у хотелу "Босна" са почетком у 17.00 часова, а конференција за новинаре планирана је 16.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана