Prva naučna studentska konferencija okupiće 500 učesnika

Srna
Prva naučna studentska konferencija okupiće 500 učesnika

BANjALUKA - Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Banjaluci održaće sutra Prvu međunarodnu naučnu studentsku konferenciju, koja će okupiti oko 500 učesnika.

"Ideja je bila da povežemo privredu i fakultet, da studentima približimo šta se to dešava u firmama u njihovoj okolini, odnosno šta je to što privredi treba od njihovog znanja i umijeća", rekao je Srni predsjednik Saveza Aleksandar Jelić.

On je izrazio zadovoljstvo brojem zainteresovanih učesnika, koji dolaze iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

"Osim studenata, učestvovaće i profesori, predstavnici lokalnih i republičkih vlasti, kao i kompanija iz IT sektora. Njihova podrška nam je naročito značajna jer nam daje vjetar u leđa i ukazuje da radimo dobru stvar za društvo", rekao je Jelić Srni.

Tema ovogodišnje konferencije je "Smart siti - smart lajf", a različite kompanije iz IT sektora održaće prezentacije, organizovati radionice i panel diskusije.

Jelić je izrazio uvjerenje da će ovaj skup u narednim godinama po kvalitetu biti podignut na još viši nivo prisustvom gostiju iz cijele Evrope.

Jelić je napomenuo da se konferencija organizuje u okviru obilježavanja 60 godina fakulteta, koje je održano prošle sedmice, te izrazio nadu da će opstati i narednih godina.

On očekuje da da će se iz ove konferencije izroditi nova organizacija koja će svake godine dostizati viši i viši nivo i pomoći studentima, kompanijama i institucijama da se bolje povežu da sve strane imaju koristi.

Međunarodna naučna konferencija biće održana u hotelu "Bosna" sa početkom u 17.00 časova, a konferencija za novinare planirana je 16.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana