Прољећна бајка у знаку тулипана "бањалука"

Ј. Са.
Foto: Александар Чавић

Отварањем Фестивала цвијећа парк "Петар Кочић" данас је постао права оаза пуна прелијепих биљака, украсних садница и цвјетних аранжмана.

На овогодишњој манифестацији изложбено-продајног карактера учествује 30 излагача, а фестивал траје до недјеље.

Отварање фестивала увеличале су балерине Прве балетске школе и ученици Умјетничке школе "Владо Милошевић", а градоначелник Драшко Станивуковић је захвалио излагачима који су дали свој допринос те додао да је отварање фестивала увертира у "Бањалучко прољеће".

Савјетница градоначелника Милада Шукало казала је да је фокус овогодишње промоције на тулипану који носи име "бањалука".

- Све ово што спремамо заправо је веома добра промоција нечег што смо у прошлости каткад запостављали, а то је наш цвијет - тулипан "бањалука". С тим у вези, одлучили смо да се ове године све наше активности и манифестације у оквиру "Бањалучког прољећа" одвијају под слоганом "Бањалуко, цвијете мој" - нагласила је она.

Међу излагачима на овогодишњем фестивалу је и Јелена Граб која је истакла да је ово предивна манифестација јер и мали произвођачи имају прилику да представе своје производе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана