Proljećna bajka u znaku tulipana "banjaluka"

J. Sa.
Foto: Aleksandar Čavić

Otvaranjem Festivala cvijeća park "Petar Kočić" danas je postao prava oaza puna prelijepih biljaka, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana.

Na ovogodišnjoj manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera učestvuje 30 izlagača, a festival traje do nedjelje.

Otvaranje festivala uveličale su balerine Prve baletske škole i učenici Umjetničke škole "Vlado Milošević", a gradonačelnik Draško Stanivuković je zahvalio izlagačima koji su dali svoj doprinos te dodao da je otvaranje festivala uvertira u "Banjalučko proljeće".

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo kazala je da je fokus ovogodišnje promocije na tulipanu koji nosi ime "banjaluka".

- Sve ovo što spremamo zapravo je veoma dobra promocija nečeg što smo u prošlosti katkad zapostavljali, a to je naš cvijet - tulipan "banjaluka". S tim u vezi, odlučili smo da se ove godine sve naše aktivnosti i manifestacije u okviru "Banjalučkog proljeća" odvijaju pod sloganom "Banjaluko, cvijete moj" - naglasila je ona.

Među izlagačima na ovogodišnjem festivalu je i Jelena Grab koja je istakla da je ovo predivna manifestacija jer i mali proizvođači imaju priliku da predstave svoje proizvode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana