Произвођачи и откупљивачи да се информишу о вишковима

Срна
Произвођачи и откупљивачи да се информишу о вишковима

БАЊАЛУКА - Центар за развој пољопривреде и села Бањалука упутио је позив пољопривредним произвођачима да доставе информације о расположивим вишковима, а откупљивачима да се информишу о врстама и количинама производа којима располажу пољопривредници.


“Сада је вријеме да се успостави круг домаће производње и потрошње на домаћем тржишту домаћим производима”, изјавио је Срни директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић.

Он је појаснио да је позив упућен комерцијалним, некомерцијалним и нерегистрованим пољопривредним газдинствима - да се јаве Центру и доставе информације о расположивим вишковима свих производа и прерађевина за које им је потребан откуп и пласман.

“Центар ће те информације доставити свим пословним субјектима из области трговине прехрамбеним производима, клаоницама, месницама и другим пословним субјектима који послују у вријеме ванредне ситуације и позвати их да откупом домаћих производа помогну пољопривредницима у пласману њихових производа и употпуне снабдјевеност својих радњи здравим и домаћим производима”, истакао је Илић.

Он је додао да је све додатне информације могуће добити сваког радног дана од 8.00 часова до 15.00 часова позивом на телефонске бројеве 051/433-621, 051/433-636, 051/433-635 и 051/433-623 или путем мејла [email protected].

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана