Proizvođači i otkupljivači da se informišu o viškovima

Srna
Proizvođači i otkupljivači da se informišu o viškovima

BANjALUKA - Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka uputio je poziv poljoprivrednim proizvođačima da dostave informacije o raspoloživim viškovima, a otkupljivačima da se informišu o vrstama i količinama proizvoda kojima raspolažu poljoprivrednici.


“Sada je vrijeme da se uspostavi krug domaće proizvodnje i potrošnje na domaćem tržištu domaćim proizvodima”, izjavio je Srni direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić.

On je pojasnio da je poziv upućen komercijalnim, nekomercijalnim i neregistrovanim poljoprivrednim gazdinstvima - da se jave Centru i dostave informacije o raspoloživim viškovima svih proizvoda i prerađevina za koje im je potreban otkup i plasman.

“Centar će te informacije dostaviti svim poslovnim subjektima iz oblasti trgovine prehrambenim proizvodima, klaonicama, mesnicama i drugim poslovnim subjektima koji posluju u vrijeme vanredne situacije i pozvati ih da otkupom domaćih proizvoda pomognu poljoprivrednicima u plasmanu njihovih proizvoda i upotpune snabdjevenost svojih radnji zdravim i domaćim proizvodima”, istakao je Ilić.

On je dodao da je sve dodatne informacije moguće dobiti svakog radnog dana od 8.00 časova do 15.00 časova pozivom na telefonske brojeve 051/433-621, 051/433-636, 051/433-635 i 051/433-623 ili putem mejla [email protected].

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana