Професори физичког васпитања да се пријаве за рад са основцима

Срна
Foto: banjaluka.rs

БАЊАЛУКА - Град Бањалука позвао је професоре физичког васпитања и спорта да се пријаве за рад са ученицима основне школе у оквиру пројекта "Развој спорта кроз школске спортске секције", чија ће реализација почети од нове школске године

"Захваљујући овом пројекту, чији се наставак планира реализовати и у школској 2021/2022. години, бањалучки основци имаће прилику да се баве спортским активностима и створе навику бављења спортом и физичким активностима током цијелог живота", истакли су из бањалучког Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Из овог одјељења наводе да ће, истовремено, професори са Бироа за запошљавање добити могућност да стекну искуство и заврше приправнички стаж, а незапослени и запослени професори да усаврше своје технике и вјештине рада са дјецом у струци.

Након што јавни позив буде завршен, изабрани кандидати који ће учествовати у реализацији овог пројекта биће обавијештени о даљим активностима.

"Изабрана лица на стручном оспособљавању ће бити ангажована у редовној настави, као и у секцијама са ученицима од 2. до 5. разреда, а незапослени и запослени професори ће радити само у секцијама, од 2. до 5. разреда", навели су из ресорног одјељења.

Јавни позив за избор лица у реализацији пројекта "Развој спорта кроз школске спортске секције" у школској 2021/2022. години отворен је до 20. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана