Profesori fizičkog vaspitanja da se prijave za rad sa osnovcima

Srna
Foto: banjaluka.rs

BANjALUKA - Grad Banjaluka pozvao je profesore fizičkog vaspitanja i sporta da se prijave za rad sa učenicima osnovne škole u okviru projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije", čija će realizacija početi od nove školske godine

"Zahvaljujući ovom projektu, čiji se nastavak planira realizovati i u školskoj 2021/2022. godini, banjalučki osnovci imaće priliku da se bave sportskim aktivnostima i stvore naviku bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima tokom cijelog života", istakli su iz banjalučkog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Iz ovog odjeljenja navode da će, istovremeno, profesori sa Biroa za zapošljavanje dobiti mogućnost da steknu iskustvo i završe pripravnički staž, a nezaposleni i zaposleni profesori da usavrše svoje tehnike i vještine rada sa djecom u struci.

Nakon što javni poziv bude završen, izabrani kandidati koji će učestvovati u realizaciji ovog projekta biće obaviješteni o daljim aktivnostima.

"Izabrana lica na stručnom osposobljavanju će biti angažovana u redovnoj nastavi, kao i u sekcijama sa učenicima od 2. do 5. razreda, a nezaposleni i zaposleni profesori će raditi samo u sekcijama, od 2. do 5. razreda", naveli su iz resornog odjeljenja.

Javni poziv za izbor lica u realizaciji projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije" u školskoj 2021/2022. godini otvoren je do 20. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana