Ватрогасци имали пуне руке посла: Киша оборила стабла на саобраћајнице

ГС
Foto: Фејсбук/Град Бањалука

Припадници Ватрогасне бригаде Бања Лука јуче су имали 19 интервенција на подручју више насеља, гдје је, усљед ледене кише, дошло до обарања грана и стабала на саобраћајнице.

Екипе су и јутрос на терену, а тренутно се ради на рашчишћавању путног правца Бања Лука-Бронзани Мајдан (мјесто Јанковића брдо) на којем је због оборених стабала саобраћај у прекиду.

Већи број ватрогасаца до дубоко у ноћ уклањали су оборена стабла са саобраћајница на подручју Буквалека, Бистрице, Рекавица, Пискавице, Чокорских поља, Сарачице, Крчмарица…

- Рад нам је отежавала константна ледена киша која је и узроковала обарање већег броја стабала на саобраћајнице – казали су из Ватрогасне бригаде, истичући да су позване и смјене из приправности.

Током јучерашњег дана, када је забиљежено укупно 19 интервенција, ватрогасци су интервенисали и због обилне кише у Драгочају, улицама Симе Пандуревића, Проте Тодора Срдића и Козарској.

И екипе зимске службе реаговале су на подручју града, нарочито у вишим подручјима, гдје су по саобраћајницама посипали со и абразивни материјал.

Стање на путевима (извјештај Ауто-мото савеза од 10.15 часова) Због оборених стабала на коловоз, у прекиду је одвијање саобраћаја на путу Бања Лука-Бронзани Мајдан у мјесту Јанковића брда.

Такође, саобраћај се одвија отежано на путу Бања Лука-Кола, на 1 км од Нуле према Колима и Траписти-Крчмарице.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана