Vatrogasci imali pune ruke posla: Kiša oborila stabla na saobraćajnice

GS
Foto: Fejsbuk/Grad Banjaluka

Pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka juče su imali 19 intervencija na području više naselja, gdje je, usljed ledene kiše, došlo do obaranja grana i stabala na saobraćajnice.

Ekipe su i jutros na terenu, a trenutno se radi na raščišćavanju putnog pravca Banja Luka-Bronzani Majdan (mjesto Jankovića brdo) na kojem je zbog oborenih stabala saobraćaj u prekidu.

Veći broj vatrogasaca do duboko u noć uklanjali su oborena stabla sa saobraćajnica na području Bukvaleka, Bistrice, Rekavica, Piskavice, Čokorskih polja, Saračice, Krčmarica…

- Rad nam je otežavala konstantna ledena kiša koja je i uzrokovala obaranje većeg broja stabala na saobraćajnice – kazali su iz Vatrogasne brigade, ističući da su pozvane i smjene iz pripravnosti.

Tokom jučerašnjeg dana, kada je zabilježeno ukupno 19 intervencija, vatrogasci su intervenisali i zbog obilne kiše u Dragočaju, ulicama Sime Pandurevića, Prote Todora Srdića i Kozarskoj.

I ekipe zimske službe reagovale su na području grada, naročito u višim područjima, gdje su po saobraćajnicama posipali so i abrazivni materijal.

Stanje na putevima (izvještaj Auto-moto saveza od 10.15 časova) Zbog oborenih stabala na kolovoz, u prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Banja Luka-Bronzani Majdan u mjestu Jankovića brda.

Takođe, saobraćaj se odvija otežano na putu Banja Luka-Kola, na 1 km od Nule prema Kolima i Trapisti-Krčmarice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana