Предузеће "Еко топлане" спремно дочекује хладне дане

Маја Станојевић
Предузеће "Еко топлане" спремно дочекује хладне дане

БАЊАЛУКА - Посљедње припреме за почетак предстојеће сезоне су завршене, а производна постројења и топлификациона мрежа су спремни за почетак сезоне гријања 2020/2021, поручили су из предузећа "Еко топлане".

Из овог предузећа саопштили су да су спремни и када је ријеч о енергенту те навели су да је већ крајем прошле сезоне почела  набавка дрвног сортимента за предстојећу сезону.

- До сада је обезбијеђено више од 90 одсто потребног енергента, а набавка се обавља властитим средствима. Комплетна потребна количина енергета ће у складу са планом бити обезбијеђена до краја ове године - нагласили су "Еко топланама".

Казали су да је у оквиру припрема, током љетне паузе урађен  редовни годишњи ремонт производних постројења и поправке на одређеним дијеловима дистрибутивне мреже, у складу са унапријед утврђеним планом, а на основу броја интервенција током протеклих година.

Навели су да је у протеклом периоду, замијењен је комплетан топловодни цјевовод за Хирургију Универзитетско клиничког центра Републике Српске у улици Здраве Корде.

Казали су да су током љета, дотрајали дијелови вреловода санирани на неколико локација и замијењени новим цијевима. Поправљени су дијелови траса на Булевару цара Душана и Булевару војводе Живојина Мишића и у улицама Бранка Радичевића, Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарска, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра И Карађорђевића, Јосифа Панчића, Мајке Југовића… Такође, дијелови мреже су санирани и у улицама Козарска, Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, у којима је мрежа поправљена на више локација.

- Током припрема за предстојећу сезону, урађени су и машински и грађевински радови у више вреловодних шахтова чиме ће се осигурати поузданији рад и лакше проналажење губитака на мрежи - рекли су у овом предузећу.

Из "Еко топлана" нагласили су да је замијењен и дио топловодног развода у Основној школи "Петар Петровић Његош".

- Овиме се рјешава дугогодишњи проблем у овој школи и чиме би требало да буде омогућена несметана испорука топлотне енергије - прецизирали су у "Еко топланама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана