Preduzeće "Eko toplane" spremno dočekuje hladne dane

Maja Stanojević
Preduzeće "Eko toplane" spremno dočekuje hladne dane

BANjALUKA - Posljednje pripreme za početak predstojeće sezone su završene, a proizvodna postrojenja i toplifikaciona mreža su spremni za početak sezone grijanja 2020/2021, poručili su iz preduzeća "Eko toplane".

Iz ovog preduzeća saopštili su da su spremni i kada je riječ o energentu te naveli su da je već krajem prošle sezone počela  nabavka drvnog sortimenta za predstojeću sezonu.

- Do sada je obezbijeđeno više od 90 odsto potrebnog energenta, a nabavka se obavlja vlastitim sredstvima. Kompletna potrebna količina energeta će u skladu sa planom biti obezbijeđena do kraja ove godine - naglasili su "Eko toplanama".

Kazali su da je u okviru priprema, tokom ljetne pauze urađen  redovni godišnji remont proizvodnih postrojenja i popravke na određenim dijelovima distributivne mreže, u skladu sa unaprijed utvrđenim planom, a na osnovu broja intervencija tokom proteklih godina.

Naveli su da je u proteklom periodu, zamijenjen je kompletan toplovodni cjevovod za Hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u ulici Zdrave Korde.

Kazali su da su tokom ljeta, dotrajali dijelovi vrelovoda sanirani na nekoliko lokacija i zamijenjeni novim cijevima. Popravljeni su dijelovi trasa na Bulevaru cara Dušana i Bulevaru vojvode Živojina Mišića i u ulicama Branka Radičevića, Arsenija Čarnojevića, Braće Jugovića, Petra Kočića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Jukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Josifa Pančića, Majke Jugovića… Takođe, dijelovi mreže su sanirani i u ulicama Kozarska, Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića, u kojima je mreža popravljena na više lokacija.

- Tokom priprema za predstojeću sezonu, urađeni su i mašinski i građevinski radovi u više vrelovodnih šahtova čime će se osigurati pouzdaniji rad i lakše pronalaženje gubitaka na mreži - rekli su u ovom preduzeću.

Iz "Eko toplana" naglasili su da je zamijenjen i dio toplovodnog razvoda u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš".

- Ovime se rješava dugogodišnji problem u ovoj školi i čime bi trebalo da bude omogućena nesmetana isporuka toplotne energije - precizirali su u "Eko toplanama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana