Пред бањалучким одборницима данас Нацрт буџета за 2024. годину

Срна
Пред бањалучким одборницима данас Нацрт буџета за 2024. годину

Одборници Скупштине града Бањалука данас би требали да расправљају о Нацрту градског буџета, који је пројектован у износу од 187.890.000 КМ.

Нацрт буџета за наредну године карактерише, између осталог, значајна подршка привреди и појединцима, како путем субвенционисања, дознака појединцима, тако и путем грантова, саопштено је из Градске управе.

У саопштењу се наводи да ће бити настављена и знатна улагања у област пољопривреде, а планирана су и знатна средства за реализацију туристичких и културних градских манифестација као што су "Кочићев збор", "Бањалучко прољеће", "Бањалучка зима", "Избор најбољег спортисте града" и многе друге манифестације.

Посебна ставка у Нацрту буџета за 2024. годину односи се на бесплатне грађевинске дозволе за објекте до 200 метара квадратних, што је једна од новијих олакшица за грађане, истакли су из Градске управе и додали да је за наредну годину планирано уредно сервисирање свих раније преузетих обавеза.

У саопштењу се наводи да су у оквиру Нацрта буџета планирани значајни инфраструктурни пројекти, попут наставак изградње водоводне мреже на подручју цијелог града, изградња и одржавање градских саобраћајница и многи други пројекти.

На дневном реду сједнице бањалучког парламента је и низ других важних тачака, попут регулационих планова, Извјештај о реализацији Програма заједничке комуналне потрошње, Приједлог одлуке о начину и условима за прекопавање и санацију јавних површина на подручју града Бањалука.

Сједница Скупштине града заказана је за 9.00 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана