Pred banjalučkim odbornicima danas Nacrt budžeta za 2024. godinu

Srna
Pred banjalučkim odbornicima danas Nacrt budžeta za 2024. godinu

Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas bi trebali da raspravljaju o Nacrtu gradskog budžeta, koji je projektovan u iznosu od 187.890.000 KM.

Nacrt budžeta za narednu godine karakteriše, između ostalog, značajna podrška privredi i pojedincima, kako putem subvencionisanja, doznaka pojedincima, tako i putem grantova, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da će biti nastavljena i znatna ulaganja u oblast poljoprivrede, a planirana su i znatna sredstva za realizaciju turističkih i kulturnih gradskih manifestacija kao što su "Kočićev zbor", "Banjalučko proljeće", "Banjalučka zima", "Izbor najboljeg sportiste grada" i mnoge druge manifestacije.

Posebna stavka u Nacrtu budžeta za 2024. godinu odnosi se na besplatne građevinske dozvole za objekte do 200 metara kvadratnih, što je jedna od novijih olakšica za građane, istakli su iz Gradske uprave i dodali da je za narednu godinu planirano uredno servisiranje svih ranije preuzetih obaveza.

U saopštenju se navodi da su u okviru Nacrta budžeta planirani značajni infrastrukturni projekti, poput nastavak izgradnje vodovodne mreže na području cijelog grada, izgradnja i održavanje gradskih saobraćajnica i mnogi drugi projekti.

Na dnevnom redu sjednice banjalučkog parlamenta je i niz drugih važnih tačaka, poput regulacionih planova, Izvještaj o realizaciji Programa zajedničke komunalne potrošnje, Prijedlog odluke o načinu i uslovima za prekopavanje i sanaciju javnih površina na području grada Banjaluka.

Sjednica Skupštine grada zakazana je za 9.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana