Позив пензионерима да се пријаве за бесплатне карте за јавни превоз

ГС
Позив пензионерима да се пријаве за бесплатне карте за јавни превоз

БАЊАЛУКА - Град Бањалука позвао је пензионере са најнижом пензијом да се пријаве за бесплатне карте за јавни превоз, које ће им бити омогућене од наредног мјесеца.

Пријем захтјева и документације неопходне за додјелу бесплатних карата, почиње од понедјељка, 15. августа и трајаће до 26. августа, саопштено је из Управе града Бањалука.

Захтјев и документација може се поднијети сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова у просторијама Дома омладине Бањалука.

Уз пријавни образац, потребно је приложити и актуелну потврду о пребивалишту на територији Града Бањалука, не старију од шест мјесеци, копију рјешења о утврђивању пензије издатог од Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, копију чека пензије за посљедњи мјесец прије подношења захтјева.

Потребно је приложити и копију претходне мјесечне карте за јавни превоз, уколико није ријеч о новом кориснику, а потврду о висини сразмјерне пензије издате од Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске треба да доставе пензионери који остварују право и на пензију из иностранства.

Пензионери из Бањалуке, који имају најнижу пензију у износу од 285 КМ, од наредног мјесеца имаће бесплатан јавни превоз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана