Poziv penzionerima da se prijave za besplatne karte za javni prevoz

GS
Poziv penzionerima da se prijave za besplatne karte za javni prevoz

BANjALUKA - Grad Banjaluka pozvao je penzionere sa najnižom penzijom da se prijave za besplatne karte za javni prevoz, koje će im biti omogućene od narednog mjeseca.

Prijem zahtjeva i dokumentacije neophodne za dodjelu besplatnih karata, počinje od ponedjeljka, 15. avgusta i trajaće do 26. avgusta, saopšteno je iz Uprave grada Banjaluka.

Zahtjev i dokumentacija može se podnijeti svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova u prostorijama Doma omladine Banjaluka.

Uz prijavni obrazac, potrebno je priložiti i aktuelnu potvrdu o prebivalištu na teritoriji Grada Banjaluka, ne stariju od šest mjeseci, kopiju rješenja o utvrđivanju penzije izdatog od Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, kopiju čeka penzije za posljednji mjesec prije podnošenja zahtjeva.

Potrebno je priložiti i kopiju prethodne mjesečne karte za javni prevoz, ukoliko nije riječ o novom korisniku, a potvrdu o visini srazmjerne penzije izdate od Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske treba da dostave penzioneri koji ostvaruju pravo i na penziju iz inostranstva.

Penzioneri iz Banjaluke, koji imaju najnižu penziju u iznosu od 285 KM, od narednog mjeseca imaće besplatan javni prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana