Позив хранитељским породицама да се пријаве за бесплатне уџбенике

Срна
Позив хранитељским породицама да се пријаве за бесплатне уџбенике

БАЊАЛУКА - Из бањалучког Одјељења за културу, туризам и социјалну политику позвали су хранитељске породице да предају захтјев за додјелу једнократне новчане помоћи за набавку уџбеника и школског прибора за дјецу из тих породица.

Захтјеве за остваривање ове подршке потребно је предати до 15. септембра за ученике, а за студенте до 15. новембра, саопштено је из Градске управе.

Према правилнику, за основце из хранитељских породица предвиђено је 150 КМ, за ученике средњих школа 170 КМ, док студенти из хранитељских породица могу да добију 200 КМ.

Захтјев се подноси Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику путем Пријемне канцеларије или путем поште - препоручено на адресу Градске управе, Трг српских владара, број један.

Град је ученицима и студентима из хранитељских породица први пут прошле године обезбиједио ову врсту подршке, захваљујући којој је олакшан полазак у школу за 18 основаца и 19 средњошколаца, а дјеца из хранитељских породица добила су и бесплатне карте за јавни превоз.

Из Градске управе наводе да ће Град и ове године обезбиједити бесплатне уџбенике за дјецу из вишечланих и ромских породица.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана