Poziv hraniteljskim porodicama da se prijave za besplatne udžbenike

Srna
Poziv hraniteljskim porodicama da se prijave za besplatne udžbenike

BANjALUKA - Iz banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku pozvali su hraniteljske porodice da predaju zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika i školskog pribora za djecu iz tih porodica.

Zahtjeve za ostvarivanje ove podrške potrebno je predati do 15. septembra za učenike, a za studente do 15. novembra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema pravilniku, za osnovce iz hraniteljskih porodica predviđeno je 150 KM, za učenike srednjih škola 170 KM, dok studenti iz hraniteljskih porodica mogu da dobiju 200 KM.

Zahtjev se podnosi Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku putem Prijemne kancelarije ili putem pošte - preporučeno na adresu Gradske uprave, Trg srpskih vladara, broj jedan.

Grad je učenicima i studentima iz hraniteljskih porodica prvi put prošle godine obezbijedio ovu vrstu podrške, zahvaljujući kojoj je olakšan polazak u školu za 18 osnovaca i 19 srednjoškolaca, a djeca iz hraniteljskih porodica dobila su i besplatne karte za javni prevoz.

Iz Gradske uprave navode da će Grad i ove godine obezbijediti besplatne udžbenike za djecu iz višečlanih i romskih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana