Посађена јапанска трешња у "Градској башти"

ГС
Foto: Википедија

БАЊАЛУКА - Прва садница јапанске трешње на парцели УГ "Градске баште" посађена је у петак у оквиру пројекта Еко изазов "Учинимо своју земљу још љепшом" чији је циљ побољшање и очување околине.

Овај пројекат се реализује уз подршку Америчке амбасаде у БиХ  и НЛБ банке.

Рами Блаир, замјеник директора канцеларије САД у БиХ сматра да је овај пројекат који Америчка амбасада спроводи са својим партнерима одличан корак унапријед.

"Бањалуци треба оваква башта. Мислим да је ово одличан пројекат и добра прилика за нешто ново и самоодрживо", казао је Блаир.

Наглашава да је потребно да се сви заједно фокусирају на очување околине, те да је ово само почетак сарадње.

Сања Малић, представник маркетинга НЛБ банке, каже да је стратегија ове банке да се у Бањалуци баве друштвено одговорним радом, те да у сваком сегменту свог пословања воде рачуна о одрживости.

"Кроз различите донације и подршку пројектима и активностима ми се трудимо да дамо свој допринос, те да подржимо локалне привреднике и предузетнике", казала је Малићева, те додаје да им је циљ да у наредном периоду омогуће што боље услове живота како би се спријечио одлазак младих.  

Милан Глигурић, представник Удружења грађана "Руке" који спроводи пројекат  Еко изазов "Учинимо своју земљу још љепшом" каже да у у овом пројекту учествује 7.000 волонтера.

"У Бањалуци настојимо оплемененити животну средину, а током овог  пројекат садимо саднице у којем учествује пет удружења. Овђе смо посадили јапанску трешњу", казао је Глигурић.

Милка Тамамовић,  предсједница Удружења "Градске баште"  се захвалила на подршци Америчкој амбасади, НЛБ банци и Удружењу грађана "Руке", преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана