Posađena japanska trešnja u "Gradskoj bašti"

GS
Foto: Vikipedija

BANjALUKA - Prva sadnica japanske trešnje na parceli UG "Gradske bašte" posađena je u petak u okviru projekta Eko izazov "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" čiji je cilj poboljšanje i očuvanje okoline.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku Američke ambasade u BiH  i NLB banke.

Rami Blair, zamjenik direktora kancelarije SAD u BiH smatra da je ovaj projekat koji Američka ambasada sprovodi sa svojim partnerima odličan korak unaprijed.

"Banjaluci treba ovakva bašta. Mislim da je ovo odličan projekat i dobra prilika za nešto novo i samoodrživo", kazao je Blair.

Naglašava da je potrebno da se svi zajedno fokusiraju na očuvanje okoline, te da je ovo samo početak saradnje.

Sanja Malić, predstavnik marketinga NLB banke, kaže da je strategija ove banke da se u Banjaluci bave društveno odgovornim radom, te da u svakom segmentu svog poslovanja vode računa o održivosti.

"Kroz različite donacije i podršku projektima i aktivnostima mi se trudimo da damo svoj doprinos, te da podržimo lokalne privrednike i preduzetnike", kazala je Malićeva, te dodaje da im je cilj da u narednom periodu omoguće što bolje uslove života kako bi se spriječio odlazak mladih.  

Milan Gligurić, predstavnik Udruženja građana "Ruke" koji sprovodi projekat  Eko izazov "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" kaže da u u ovom projektu učestvuje 7.000 volontera.

"U Banjaluci nastojimo oplemeneniti životnu sredinu, a tokom ovog  projekat sadimo sadnice u kojem učestvuje pet udruženja. Ovđe smo posadili japansku trešnju", kazao je Gligurić.

Milka Tamamović,  predsjednica Udruženja "Gradske bašte"  se zahvalila na podršci Američkoj ambasadi, NLB banci i Udruženju građana "Ruke", prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana