Породици Тубоњић изграђена кућа

Срна
Породици Тубоњић изграђена кућа

БАЊАЛУКА - Породици Тубоњић из села Кола на Мањачи, чија кћерка Милица болује од церебралне парализе и још једног ријетког синдрома, данас је предата на употребу кућа која је изграђена у заједничкој акцији Удружења "Мозаик пријатељства", хуманих људи, друштвено-одговорних компанија и медија и уз подршку Града Бањалука.

Хумани људи су позивом на хуманитарни број телефона прикупили укупно 108.000 КМ.

Предсједник Удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић захвалио је свима који су се одазвали хуманитарној акцији, јер су на тај начин помогли Милици да усели у нови, топли дом, који је површине 126 метара квадратних, има два улаза, односно два стана, те да Милица има своју најљепшу собу.

"Милица и њена мајка имаће једно мјесто гдје ће бити заједно. То дијете имаће услове достојне човјека. Ово је, по мени, нешто најљепше што се десило у `Мозаику прјатељства`, граду Бањалуци, нашој земљи", изјавио је Субашић новинарима.

Миличин отац, Ћиро Тубоњић, захвалио је представницима Удружења "Мозаик пријатељства", медијима и градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу за несебичну помоћ у протеклом периоду и томе што су га учинили срећним.

Он је рекао да ће у кућу уселити када се прикључи "народно гријање", јер због Милице не могу уселити у хладну кућу, подсјетивши да је стара кућа била трошна и неусловна и није је било могуће санирати.

"Добро се добрим враћа", рекао је Тубоњић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је град увијек спреман да се прикључи хуманим акцијама, те додао да је Градска управа на располагању породици Тубоњић.

Изградњу нове куће породице Тубоњић финансијски је подржао и град Бањалука, а средства су прикупљена од "хуманог паркинга".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана