Porodici Tubonjić izgrađena kuća

Srna
Porodici Tubonjić izgrađena kuća

BANjALUKA - Porodici Tubonjić iz sela Kola na Manjači, čija kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog rijetkog sindroma, danas je predata na upotrebu kuća koja je izgrađena u zajedničkoj akciji Udruženja "Mozaik prijateljstva", humanih ljudi, društveno-odgovornih kompanija i medija i uz podršku Grada Banjaluka.

Humani ljudi su pozivom na humanitarni broj telefona prikupili ukupno 108.000 KM.

Predsjednik Udruženja "Mozaik prijateljstva" Miroslav Subašić zahvalio je svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji, jer su na taj način pomogli Milici da useli u novi, topli dom, koji je površine 126 metara kvadratnih, ima dva ulaza, odnosno dva stana, te da Milica ima svoju najljepšu sobu.

"Milica i njena majka imaće jedno mjesto gdje će biti zajedno. To dijete imaće uslove dostojne čovjeka. Ovo je, po meni, nešto najljepše što se desilo u `Mozaiku prjateljstva`, gradu Banjaluci, našoj zemlji", izjavio je Subašić novinarima.

Miličin otac, Ćiro Tubonjić, zahvalio je predstavnicima Udruženja "Mozaik prijateljstva", medijima i gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću za nesebičnu pomoć u proteklom periodu i tome što su ga učinili srećnim.

On je rekao da će u kuću useliti kada se priključi "narodno grijanje", jer zbog Milice ne mogu useliti u hladnu kuću, podsjetivši da je stara kuća bila trošna i neuslovna i nije je bilo moguće sanirati.

"Dobro se dobrim vraća", rekao je Tubonjić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je grad uvijek spreman da se priključi humanim akcijama, te dodao da je Gradska uprava na raspolaganju porodici Tubonjić.

Izgradnju nove kuće porodice Tubonjić finansijski je podržao i grad Banjaluka, a sredstva su prikupljena od "humanog parkinga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana