Поновљен позив за додјелу субвенција у туризму и угоститељству

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Град Бањалука расписао је други јавни позив за додјелу субвенција пословним субјектима у области туризма и угоститељства на подручју града, којима је усљед пандемије вируса корона у овој години био забрањен или ограничен рад, саопштено је из Градске управе.

 "Имајући у виду да је претходно мали број кандидата испунио услове за добијање субвенција у области туризма и угоститељства, одлучено је да се понови позив за добијање субвенција за ову групу, а како би се, прије свега, очувала радна мјеста и задржала привредна активност", наводи се у саопштењу.

Одјељење за привреду припремило је измјене и допуне правилника о условима и начину кориштења субвенција пословним субјектима у периоду кризе у Бањалуци да би се јасније дефинисао начин и врста достављања поједине документације.

Како је предвиђено јавним позивом, хотели, мотели и хостели могу да добију од 350 до 450 КМ по соби - у зависности од броја звјездица, а туристичке агенције, тур-оператори и извођачка дјелатност највише до 1.000 КМ по запосленом са пуним радним временом.

 "Када су у питању субвенције свадбеним салонима и ноћним клубовима могу се одобрити средства у износу до 7.000 КМ по пословном субјекту", наводе из Градске управе.

Пријаве са потребном документацијом подносе се градском Одјељењу за привреду.

Рок за подношење захтјева у категорији субвенција пословним субјектима у области туризма и угоститељства у доба кризе је 15 дана од дана објаве јавног позива, односно до 1. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана