Ponovljen poziv za dodjelu subvencija u turizmu i ugostiteljstvu

Srna
Foto: gs

BANjALUKA - Grad Banjaluka raspisao je drugi javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva na području grada, kojima je usljed pandemije virusa korona u ovoj godini bio zabranjen ili ograničen rad, saopšteno je iz Gradske uprave.

 "Imajući u vidu da je prethodno mali broj kandidata ispunio uslove za dobijanje subvencija u oblasti turizma i ugostiteljstva, odlučeno je da se ponovi poziv za dobijanje subvencija za ovu grupu, a kako bi se, prije svega, očuvala radna mjesta i zadržala privredna aktivnost", navodi se u saopštenju.

Odjeljenje za privredu pripremilo je izmjene i dopune pravilnika o uslovima i načinu korištenja subvencija poslovnim subjektima u periodu krize u Banjaluci da bi se jasnije definisao način i vrsta dostavljanja pojedine dokumentacije.

Kako je predviđeno javnim pozivom, hoteli, moteli i hosteli mogu da dobiju od 350 do 450 KM po sobi - u zavisnosti od broja zvjezdica, a turističke agencije, tur-operatori i izvođačka djelatnost najviše do 1.000 KM po zaposlenom sa punim radnim vremenom.

 "Kada su u pitanju subvencije svadbenim salonima i noćnim klubovima mogu se odobriti sredstva u iznosu do 7.000 KM po poslovnom subjektu", navode iz Gradske uprave.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se gradskom Odjeljenju za privredu.

Rok za podnošenje zahtjeva u kategoriji subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva u doba krize je 15 dana od dana objave javnog poziva, odnosno do 1. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana