Погледајте како ће изгледати парк код некадашњег кина “Козара” (ФОТО)

Глас Српске
Погледајте како ће изгледати парк код некадашњег кина “Козара” (ФОТО)

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић представио је идејно рјешење за простор код некадашњег кина „Козара“ у улици Симе Шолаје у центру града.

-На површини од 2.000м2 са кином и амфитеатром на отвореном, богатим зеленилом и спомеником у облику свијеће, у сјећање на један од најтежих периода за Бањалуку, Велеиздајничког процеса током којег су наши најумнији људи осуђени на смрт само зато што су били Срби, православци и писали ћирилицом, овај парк свједочиће важном историјском догађају за нашу Бањалуку, али и представљати једну од најпрепознатљивијих амбијенталних цјелина у нашем граду – навео је Станивуковић на друштвеним мрежама.

 

Непосредно у близини овог парка налазиће се и “Кућа Милановића”, први културни центар који оснивамо још од времена бана Тисе Милосављевића, као и парк књиге са спомеником Кулину бану.

-Бања Лука захваљујући овим пројектима постаје непрепознатљива и добија један нови дух у рухо на који сваки Бањалучанин може бити поносан. Да ли вам се допада? – упитао је Станивуковић своје пратиоце на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана