Pogledajte kako će izgledati park kod nekadašnjeg kina “Kozara” (FOTO)

Glas Srpske
Pogledajte kako će izgledati park kod nekadašnjeg kina “Kozara” (FOTO)

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavio je idejno rješenje za prostor kod nekadašnjeg kina „Kozara“ u ulici Sime Šolaje u centru grada.

-Na površini od 2.000m2 sa kinom i amfiteatrom na otvorenom, bogatim zelenilom i spomenikom u obliku svijeće, u sjećanje na jedan od najtežih perioda za Banjaluku, Veleizdajničkog procesa tokom kojeg su naši najumniji ljudi osuđeni na smrt samo zato što su bili Srbi, pravoslavci i pisali ćirilicom, ovaj park svjedočiće važnom istorijskom događaju za našu Banjaluku, ali i predstavljati jednu od najprepoznatljivijih ambijentalnih cjelina u našem gradu – naveo je Stanivuković na društvenim mrežama.

 

Neposredno u blizini ovog parka nalaziće se i “Kuća Milanovića”, prvi kulturni centar koji osnivamo još od vremena bana Tise Milosavljevića, kao i park knjige sa spomenikom Kulinu banu.

-Banja Luka zahvaljujući ovim projektima postaje neprepoznatljiva i dobija jedan novi duh u ruho na koji svaki Banjalučanin može biti ponosan. Da li vam se dopada? – upitao je Stanivuković svoje pratioce na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana