Подршка за набавку опреме и преквалификацију

Весна Поповић
Подршка за набавку опреме и преквалификацију

Бањалука - Градска управа ради на повећању запослености и због тога ће ове године суфинансирати дио трошкова набавке нове опреме за предузетнике, мала и средња предузећа, као и увођење нових стандарда и преквалификацију радника.

Рекли су то у Градској управи и додали да су то разлике у односу на претходне године, када су субвенције биле намијењене само за запошљавање.

- Основни циљ је да се помогне привредницима да обезбиједе бољу позицију на тржишту, чиме ће доћи до раста запошљавања - казали су у Градској управи.

Навели су да су новине дио програма коришћења подстицајних средстава у функцији запошљавања, кроз који ће бити издвојено 620.000 КМ.

- Од тога 400.000 КМ је планирано за предузетнике који обављају производну дјелатност, као и оне који се баве информационим технологијама. Та средства моћи ће да им послуже за куповину нове опреме, за трошкове увођења нових стандарда с циљем повећања конкурентности и извоза, те за преквалификацију радника - рекли су Градској управи.

Објаснили су да ће преостали новац 220.000 КМ бити искоришћен за самозапошљавање, незапослена лица која су у току јавног позива регистровала производну, занатску или услужну дјелатност.

Буџет

У Градској управи су подсјетили да је у буџету града за 2017. годину за подстицаје запошљавања и самозапошљавања планирано милион марака, с тим да је 380.000 КМ намијењено за исплату субвенција из 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана