Подршка Србије пројектима у Бањалуци

Срна
Подршка Србије пројектима у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је да је највећи и најљепши поклон који је Бањалука могла добити поводом Дана града најава предсједника Србије Александар Вучић да ће подржати градњу новог моста у Чесми и школе у Врбањи.

Станивуковић је рекао новинарима да је са градоначелником Београда Зораном Радојичићем разговарао о изградњи новог градског парка за шта је обећана подршка Србије.

"На састанку је разговарано и о 'Крајишкој кући' која ће ускоро отворити своја врата у Београду, а сарадња ће се проширити и на друге области попут културе, музике, спорта", навео је Станивуковић.

Радојичић је рекао да најважније и најљепше од свега то када се може разговарати о конкретним пројектима и идејама које су важни за грађане, те да се добре ствари могу учинити само када постоји добра воља и сарадња.

Он је рекао да су кандидовани и таргетирани најбитнији пројекти за град Бањалуку, те да су, осим привлачења инвеститора, за грађане од великог значаја мост у Чесми и нови градски парк.

"Нови градски парк је изузетно важан пројекат, јер сваки град треба да има парк и да чува своју околину и омогући један здрав начин живота. С обзиром на опредијељеност Бањалуке да очува епитет зеленог града, град Београд и Србија ће подржати изградњу тог пројекта", рекао је Радојичић.

Он је истакао да су школе и образовање увијек на врху приоритета, те је сигуран да ће предсједник Србије Александар Вучић ускоро наћи начин за реализацију овог пројекта.

Радојичић је, такође, истакао да је сагласан са савјетом Вучића, који се односи на развој индустријске зоне као највећег приоритета.

Градоначелници Бањалуке и Београда посјетили су изложбу пољопривредних производа и прерађевина, домаће хране, делиција, ручних радова и рукотворина која је организована на платоу испред "Крајишке куће".

Поводом 22. априла - Дана града Бањалука и делегација Новог Сада, на челу са предсједницом Скупштине Јеленом Маринковић Радомировић борави у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана