Podrška Srbije projektima u Banjaluci

Srna
Podrška Srbije projektima u Banjaluci

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da je najveći i najljepši poklon koji je Banjaluka mogla dobiti povodom Dana grada najava predsjednika Srbije Aleksandar Vučić da će podržati gradnju novog mosta u Česmi i škole u Vrbanji.

Stanivuković je rekao novinarima da je sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem razgovarao o izgradnji novog gradskog parka za šta je obećana podrška Srbije.

"Na sastanku je razgovarano i o 'Krajiškoj kući' koja će uskoro otvoriti svoja vrata u Beogradu, a saradnja će se proširiti i na druge oblasti poput kulture, muzike, sporta", naveo je Stanivuković.

Radojičić je rekao da najvažnije i najljepše od svega to kada se može razgovarati o konkretnim projektima i idejama koje su važni za građane, te da se dobre stvari mogu učiniti samo kada postoji dobra volja i saradnja.

On je rekao da su kandidovani i targetirani najbitniji projekti za grad Banjaluku, te da su, osim privlačenja investitora, za građane od velikog značaja most u Česmi i novi gradski park.

"Novi gradski park je izuzetno važan projekat, jer svaki grad treba da ima park i da čuva svoju okolinu i omogući jedan zdrav način života. S obzirom na opredijeljenost Banjaluke da očuva epitet zelenog grada, grad Beograd i Srbija će podržati izgradnju tog projekta", rekao je Radojičić.

On je istakao da su škole i obrazovanje uvijek na vrhu prioriteta, te je siguran da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro naći način za realizaciju ovog projekta.

Radojičić je, takođe, istakao da je saglasan sa savjetom Vučića, koji se odnosi na razvoj industrijske zone kao najvećeg prioriteta.

Gradonačelnici Banjaluke i Beograda posjetili su izložbu poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, domaće hrane, delicija, ručnih radova i rukotvorina koja je organizovana na platou ispred "Krajiške kuće".

Povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluka i delegacija Novog Sada, na čelu sa predsjednicom Skupštine Jelenom Marinković Radomirović boravi u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana