Почиње са радом и 10. радар у бањалучком насељу Српске Топлице

Срна
Foto: srpskainfo.com

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштило је да је од данас у функцију стављен и 10. стационарни радар на подручју града Бањалуке, који се налази у насељу Српске Топлице.

Из МУП-а наводе да се овај радар налази у Улици мањачких устаника, у непосредној близини Основне школе "Бранислав Нушић", гдје је ограничење брзине 40 километара на час.

На подручју Бањалуке 1. септембра са радом је почело девет стационарних радара који се налазе у Крфској улици, Улици Младена Стојановића, Улици књаза Милоша на раскрсници са Булеваром Милутина Миланковића, те Путу српских бранилаца.

Из МУП-а подсјећају да су од 1. септембра у функцији и стационарни радари на магистралним путевима у мјесту Карановац, Залужани, Пиљагићи, Драгочај на раскрсници Рамићи-Драгочај и у Улици Раде Радића у Зеленом виру.

Стационарни радарски систем аутоматски детектује брзину до 320 километара на час у свим саобраћајним тракама, у доласку и одласку возила.

У саопштењу се наводи да стационарни радарски систем може и да открије пролазак кроз црвено свјетло на раскрсницама које су регулисане семафорима, те препозна регистарске ознаке за сва возила у доласку и одласку, као и да снима и аутоматски преноси податке.

Све прекршаје који су снимљени стационарним радарским системом од 1. септембра МУП обрађује у Полицијској станици за обраду прекршаја, која обавјештења о почињеном прекршају уз прекршајни налог доставља на адресу власника возила.

Из МУП-а апелују да грађани поштују постојеће саобраћајне прописе и вожњу прилагоде прописаним ограничењима брзине кретања и условима на путу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана