Počinje sa radom i 10. radar u banjalučkom naselju Srpske Toplice

Srna
Foto: srpskainfo.com

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštilo je da je od danas u funkciju stavljen i 10. stacionarni radar na području grada Banjaluke, koji se nalazi u naselju Srpske Toplice.

Iz MUP-a navode da se ovaj radar nalazi u Ulici manjačkih ustanika, u neposrednoj blizini Osnovne škole "Branislav Nušić", gdje je ograničenje brzine 40 kilometara na čas.

Na području Banjaluke 1. septembra sa radom je počelo devet stacionarnih radara koji se nalaze u Krfskoj ulici, Ulici Mladena Stojanovića, Ulici knjaza Miloša na raskrsnici sa Bulevarom Milutina Milankovića, te Putu srpskih branilaca.

Iz MUP-a podsjećaju da su od 1. septembra u funkciji i stacionarni radari na magistralnim putevima u mjestu Karanovac, Zalužani, Piljagići, Dragočaj na raskrsnici Ramići-Dragočaj i u Ulici Rade Radića u Zelenom viru.

Stacionarni radarski sistem automatski detektuje brzinu do 320 kilometara na čas u svim saobraćajnim trakama, u dolasku i odlasku vozila.

U saopštenju se navodi da stacionarni radarski sistem može i da otkrije prolazak kroz crveno svjetlo na raskrsnicama koje su regulisane semaforima, te prepozna registarske oznake za sva vozila u dolasku i odlasku, kao i da snima i automatski prenosi podatke.

Sve prekršaje koji su snimljeni stacionarnim radarskim sistemom od 1. septembra MUP obrađuje u Policijskoj stanici za obradu prekršaja, koja obavještenja o počinjenom prekršaju uz prekršajni nalog dostavlja na adresu vlasnika vozila.

Iz MUP-a apeluju da građani poštuju postojeće saobraćajne propise i vožnju prilagode propisanim ograničenjima brzine kretanja i uslovima na putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana