Почиње обнова споменика на Бањ брду

М. В.
Почиње обнова споменика на Бањ брду

БАЊАЛУКА - Град је покренуо активности за обнову Споменика палим Крајишницима на Бањ брду, једног од симбола града и Републике Српске те националног споменика БиХ.

- Споменик је већ дуже вријеме у лошем стању и представља опасност за посјетиоце, због чега смо у више наврата организовали састанке са надлежним институцијама - саопштили су из града.

Како наводе, одржан је састанак у Градској управи којем су уз представнике града присуствовали представници ресорних министарстава у Влади Републике Српске, Завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске, бањалучког СУБНОР-а и Туристичке организације града.

- Крећемо у активности реконструкције и рестаурације споменика у сарадњи са надлежним институцијама. Већ у фебруару покрећемо израду пројектног задатка за ревизију пројекта реконструкције споменика из 2003. године, док у марту очекујемо и да распишемо јавну набавку за извођача за израду ревизије пројекта - рекла је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана