Počinje obnova spomenika na Banj brdu

M. V.
Počinje obnova spomenika na Banj brdu

BANjALUKA - Grad je pokrenuo aktivnosti za obnovu Spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu, jednog od simbola grada i Republike Srpske te nacionalnog spomenika BiH.

- Spomenik je već duže vrijeme u lošem stanju i predstavlja opasnost za posjetioce, zbog čega smo u više navrata organizovali sastanke sa nadležnim institucijama - saopštili su iz grada.

Kako navode, održan je sastanak u Gradskoj upravi kojem su uz predstavnike grada prisustvovali predstavnici resornih ministarstava u Vladi Republike Srpske, Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske, banjalučkog SUBNOR-a i Turističke organizacije grada.

- Krećemo u aktivnosti rekonstrukcije i restauracije spomenika u saradnji sa nadležnim institucijama. Već u februaru pokrećemo izradu projektnog zadatka za reviziju projekta rekonstrukcije spomenika iz 2003. godine, dok u martu očekujemo i da raspišemo javnu nabavku za izvođača za izradu revizije projekta - rekla je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana