Почиње обнова ОШ “Змај Јова Јовановић”: За “утопљавање” школе милион КМ

М. С.
Почиње обнова ОШ “Змај Јова Јовановић”: За “утопљавање” школе милион КМ

БАЊАЛУКА - Велика обнова једне од најстаријих бањалучких основних школа “Змај Јова Јовановић” почиње у оквиру овогодишњег плана санације школа и вртића, вриједног 6,5 милиона КМ.

Радови на овој школи коштаће око милион КМ и обезбијеђени су кроз пројекат “Енергетске ефикасности”. Планирана је замјена постојећих вањских прозора и врата, постављање топлотне изолације на фасадне зидове и кров објекта, те уградња термостатских вентила и пумпи.

Директорица ОШ “Змај Јова Јовановић” Дијана Богдановић каже да су са радошћу дочекали реконструкцију објекта, који је од 1971. на садашњој локацији.

- Захвални смо институцијама што су препознале да овај објекат заслужује комплетну санацију, посебно узимајући у обзир чињеницу да стално имамо повећање броја ученика. По окончању свих планираних радова наши ђаци и наставници добиће много боље услове за рад - каже Богдановићева.

У оквиру овогодишњег плана обнове школских објекта, у току су обимни радови на објекту школе “Бранко Ћопић” у Борику, за шта је такође путем пројекта “Енергетске ефикасности” обезбијеђено око 700.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана