Počinje obnova OŠ “Zmaj Jova Jovanović”: Za “utopljavanje” škole milion KM

M. S.
Počinje obnova OŠ “Zmaj Jova Jovanović”: Za “utopljavanje” škole milion KM

BANjALUKA - Velika obnova jedne od najstarijih banjalučkih osnovnih škola “Zmaj Jova Jovanović” počinje u okviru ovogodišnjeg plana sanacije škola i vrtića, vrijednog 6,5 miliona KM.

Radovi na ovoj školi koštaće oko milion KM i obezbijeđeni su kroz projekat “Energetske efikasnosti”. Planirana je zamjena postojećih vanjskih prozora i vrata, postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i krov objekta, te ugradnja termostatskih ventila i pumpi.

Direktorica OŠ “Zmaj Jova Jovanović” Dijana Bogdanović kaže da su sa radošću dočekali rekonstrukciju objekta, koji je od 1971. na sadašnjoj lokaciji.

- Zahvalni smo institucijama što su prepoznale da ovaj objekat zaslužuje kompletnu sanaciju, posebno uzimajući u obzir činjenicu da stalno imamo povećanje broja učenika. Po okončanju svih planiranih radova naši đaci i nastavnici dobiće mnogo bolje uslove za rad - kaže Bogdanovićeva.

U okviru ovogodišnjeg plana obnove školskih objekta, u toku su obimni radovi na objektu škole “Branko Ćopić” u Boriku, za šta je takođe putem projekta “Energetske efikasnosti” obezbijeđeno oko 700.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana