Почиње изградња вртића и објекта мјесне заједнице у насељу Петрићевац

Илијана Божић
Почиње изградња вртића и објекта мјесне заједнице у насељу Петрићевац

БАЊАЛУКА - Изградња новог вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу почеће идуће седмице, у оквиру радова на вишенамјенском објекту, вриједном 1,7 милиона КМ.

До сада је завршена прва фаза градње објекта, у којем ће, по опремању, бити смјештена амбуланта породичне медицине.

- Новцем из буџета града завршена је изградња прве фазе, односно изградња амбуланте, а захваљујући донацији Владе Србије, 6. новембра настављамо радове, изградњом вртића и  објекта мјесне заједнице - казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Према његовим ријечима, у вртићу ће бити мјеста за више од стотину малишана из Петрићевца, а мјештани ће у будућем објекту мјесне заједнице добити и простор за организацију друштвених догађаја.

Према пројекту, будући вртић биће подијељен у двије цјелине, прва за дјецу узраста од три до шест година, а друга за дјецу до три године.

У објекту будуће мјесне заједнице биће изграђена мултифункционална сала капацитета до 100 мјеста за сједење и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Град је из буџета издвојио 210.000 КМ и изградио амбуланту породичне медицине у оквиру овог вишенамјенског објекта, која би требало да буде стављена у функцију наредне године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана