Počinje izgradnja vrtića i objekta mjesne zajednice u naselju Petrićevac

Ilijana Božić
Počinje izgradnja vrtića i objekta mjesne zajednice u naselju Petrićevac

BANjALUKA - Izgradnja novog vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu počeće iduće sedmice, u okviru radova na višenamjenskom objektu, vrijednom 1,7 miliona KM.

Do sada je završena prva faza gradnje objekta, u kojem će, po opremanju, biti smještena ambulanta porodične medicine.

- Novcem iz budžeta grada završena je izgradnja prve faze, odnosno izgradnja ambulante, a zahvaljujući donaciji Vlade Srbije, 6. novembra nastavljamo radove, izgradnjom vrtića i  objekta mjesne zajednice - kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, u vrtiću će biti mjesta za više od stotinu mališana iz Petrićevca, a mještani će u budućem objektu mjesne zajednice dobiti i prostor za organizaciju društvenih događaja.

Prema projektu, budući vrtić biće podijeljen u dvije cjeline, prva za djecu uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu do tri godine.

U objektu buduće mjesne zajednice biće izgrađena multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 mjesta za sjedenje i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Grad je iz budžeta izdvojio 210.000 KM i izgradio ambulantu porodične medicine u okviru ovog višenamjenskog objekta, koja bi trebalo da bude stavljena u funkciju naredne godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana