Почео други циклус кошења

Г.С.
Почео други циклус кошења

БАЊАЛУКА - Упркос неповољним временским условима јуче је започео други циклус кошења насеља, а екипе су косиле око блока зграда у улици Николе Пашића те у улицама Бранка Поповића, Змај Огњеног Вука и у Гундулићевој.

Како су навели из Одјељења за комуналне послове, усљед неповољних временских прилика ове сезоне отежано је кошење и уређење зеленила.

- Упоредо са кошењем врши се и орезивање зеленила и живих ограда. Кишно вријеме те температуре од 18 до 25 степени и стално испаравање погодују расту траве те у овим условима трава дневно нарасте и до неколико центиметара - истичу у овом одјељењу те напомињу да су радници комуналних предузећа на терену кад год то временски услови дозволе.

Из поменутог одјељења подсјећају да су приоритетне површине попут трака уз саобраћајнице, паркови и ужи центар града до сада покошени четири пута, као и да је завршен први циклус кошења насеља и да је у току уређење обала Врбаса и Врбање. Такође, најавили су да је половином јуна планиран и почетак кошења коровишта. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана