Počeo drugi ciklus košenja

G.S.
Počeo drugi ciklus košenja

BANjALUKA - Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima juče je započeo drugi ciklus košenja naselja, a ekipe su kosile oko bloka zgrada u ulici Nikole Pašića te u ulicama Branka Popovića, Zmaj Ognjenog Vuka i u Gundulićevoj.

Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, usljed nepovoljnih vremenskih prilika ove sezone otežano je košenje i uređenje zelenila.

- Uporedo sa košenjem vrši se i orezivanje zelenila i živih ograda. Kišno vrijeme te temperature od 18 do 25 stepeni i stalno isparavanje pogoduju rastu trave te u ovim uslovima trava dnevno naraste i do nekoliko centimetara - ističu u ovom odjeljenju te napominju da su radnici komunalnih preduzeća na terenu kad god to vremenski uslovi dozvole.

Iz pomenutog odjeljenja podsjećaju da su prioritetne površine poput traka uz saobraćajnice, parkovi i uži centar grada do sada pokošeni četiri puta, kao i da je završen prvi ciklus košenja naselja i da je u toku uređenje obala Vrbasa i Vrbanje. Takođe, najavili su da je polovinom juna planiran i početak košenja korovišta. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana