Почело празнично одбројавање: Град упловио у "Зимску чаролију"

Јелена Стојишић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Чаробна празнична атмосфера, богатство украса и прелијепе декорације, новогодишње јелке и посебно уређена кућица Дједа Мраза у парку "Петар Кочић" само су мали дио "Зимске чаролије" у коју ће Бањалука сутра упловити.

Из Градске управе су саопштили да је припремљена специјална декорација - дигитална јелка која ће први пут бити постављена у центру. Све посјетиоце очекује и богат и разноврстан програм. 

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало казала је да им је жеља да свим посјетиоцима створе угодан амбијент током предстојећих празника.

- Новогодишњим декорацијама биће украшен комплетан центар града. У потпуно другачијем издању биће Господска улица, а украшени ће бити Градска управа и Бански двор - казала је Шукало.

Како је додала, и парк "Петар Кочић" биће нешто другачије уређен, а планиран је богат садржај за најмлађе.

- Са великом пажњом одабране су и новогодишње кућице, које ће ове године бити посебно декорисане и имаће другачији изглед у односу на досадашњи - рекла је Шукало.

Додала је да ће на Тргу Крајине бити постављени клизалиште и луна-парк.

Истакла је да су опредијељени да Бањалука за вријеме празника засија у пуном сјају и на тај начин свима уљепша предстојеће празнике.

- Жеља нам је била да ове године направимо једну лијепу урбану и културну причу, која ће увеселити, прије свега, наше суграђане, како наше најмлађе, тако и старије, али и туристе који посјећују наш град - казала је Шукало.

Суграђани кажу да једва чекају да уживају у богатом програму, идиличном призору и одличној атмосфери.

- Обожавам празничну атмосферу, а нарочито када град овако бајковито украсе. Тада схватим да је стигло вријеме празника и ухвати ме новогодишња еуфорија. Лампице, боје, Дједа Мразови, још нам само снијег недостаје да све ово употпуни - казала је становница Старчевице Нина М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана