Počelo praznično odbrojavanje: Grad uplovio u "Zimsku čaroliju"

Jelena Stojišić
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Čarobna praznična atmosfera, bogatstvo ukrasa i prelijepe dekoracije, novogodišnje jelke i posebno uređena kućica Djeda Mraza u parku "Petar Kočić" samo su mali dio "Zimske čarolije" u koju će Banjaluka sutra uploviti.

Iz Gradske uprave su saopštili da je pripremljena specijalna dekoracija - digitalna jelka koja će prvi put biti postavljena u centru. Sve posjetioce očekuje i bogat i raznovrstan program. 

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo kazala je da im je želja da svim posjetiocima stvore ugodan ambijent tokom predstojećih praznika.

- Novogodišnjim dekoracijama biće ukrašen kompletan centar grada. U potpuno drugačijem izdanju biće Gospodska ulica, a ukrašeni će biti Gradska uprava i Banski dvor - kazala je Šukalo.

Kako je dodala, i park "Petar Kočić" biće nešto drugačije uređen, a planiran je bogat sadržaj za najmlađe.

- Sa velikom pažnjom odabrane su i novogodišnje kućice, koje će ove godine biti posebno dekorisane i imaće drugačiji izgled u odnosu na dosadašnji - rekla je Šukalo.

Dodala je da će na Trgu Krajine biti postavljeni klizalište i luna-park.

Istakla je da su opredijeljeni da Banjaluka za vrijeme praznika zasija u punom sjaju i na taj način svima uljepša predstojeće praznike.

- Želja nam je bila da ove godine napravimo jednu lijepu urbanu i kulturnu priču, koja će uveseliti, prije svega, naše sugrađane, kako naše najmlađe, tako i starije, ali i turiste koji posjećuju naš grad - kazala je Šukalo.

Sugrađani kažu da jedva čekaju da uživaju u bogatom programu, idiličnom prizoru i odličnoj atmosferi.

- Obožavam prazničnu atmosferu, a naročito kada grad ovako bajkovito ukrase. Tada shvatim da je stiglo vrijeme praznika i uhvati me novogodišnja euforija. Lampice, boje, Djeda Mrazovi, još nam samo snijeg nedostaje da sve ovo upotpuni - kazala je stanovnica Starčevice Nina M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana