Почела вакцинација без заказивања термина на "Бањалучком велесајму"

Срна
Почела вакцинација без заказивања термина на "Бањалучком велесајму"

БАЊАЛУКА - На "Бањалучком велесајму" данас је почела вакцинација против вируса корона становништва старијег од 65 година без заказивања термина, а грађанима ће бити на располагању 10 екипа здравствених радника.

Члан тима Дома здравља Бањалука за вакцинацију Младен Шукало рекао је да велики одзив грађана показује да су они препознали значај вакцинације као најбоље мјере у спречавању инфекције и ширења пандемије вируса корона.

- Веома је битно препознати значај вакцинације јер на тај начин штитимо, не само поједнице, већ и заједницу. Стичемо колективни имунитет у заједници у којој живимо и самим тим спречавамо ширење епидемије - изјавио је Шукало новинарима.

Од када се спроводи масовна вакцинација у Српској, наводи Шукало, није забиљежен ниједан озбиљан нежељен догађај на примјену било које вакцине, што, како каже, демантује полуинформације о тешким нежељеним догађајима.

- Свака вакцина је и ефикасна и безбједна и могу да се јаве очекивани, нежељени догађаји у смислу лагане пролазне температуре и грознице, али због тога су ту екипе доктора који ће унапријед одредити да ли неко има препреку да се вакцинише. Врло мали је број контраиндикација за било коју вакцину, па и за ову која се примјењује овдје, а то је „АстраЗенека" - навео је Шукало.

Према његовим ријечима, вакцинација на "Бањалучком велесајму" одвијаће се до 15 часова, а обезбијеђен је довољан број вакцина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана